O nama

Miloš Lapčević IM – intermajstor

 

Rođen je 1989. godine u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu kao nosilac Vukove diplome. Nakon srednje ekonomske škole završene sa odličnim uspehom, upisao je Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, na kojem je trenutno apsolvent.

Šah je počeo da trenira sa pet godina, a među brojnim šahovskim uspesima, mogu se izdvojiti: II mesto na brzopoteznom prvenstvu Evrope, trostruki šampion Srbije i Crne Gore u klasičnom šahu, petostruki šampion Srbije i Crne Gore u ubrzanom šahu, studentski šampion Beogradskog Univerziteta, član studentske reprezentacije na Univerzijadi u Kazanju.

Predavačkim radom počeo je da se bavi 2013. godine. Intermajstor je od 2011. godine i trenutno nastupa za šahovski klub u Augsburgu.

Janko Jankovic MK – majstorki kandidat

 

Rođen je 1988. godine u Beogradu. Osnovnu školu „Despot Stefan Lazarević“ završio je kao najbolji učenik u generaciji i nosilac Vukove diplome. Šestu beogradsku gimnaziju završio je 2007. godine sa odličnim uspehom, a na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 2013. godine.

Govori engleski i nemački jezik.
Naučio je da igra šah sa pet, a počeo da trenira sa devet godina. Među brojnim šahovskim uspesima, mogu se izdvojiti: I mesto na Balkanskom prvenstvu ekonomskih fakulteta, III mesto na ekipnom prvenstvu Beograda, I mesto u Kvalitetnoj ligi Beograda, III mesto na omladinskom prvenstvu Beograda.

Predavačkim radom počeo je da se bavi 2005. godine i radi sa decom svih uzrasta. Trenutno predaje šah u tri osnovne škole, a drži i individualnu šahovsku nastavu. Predsednik je dečjeg šahovskog kluba „Mala rokada“. Položio je ispit za regionalnog šahovskog sudiju. Član je Komisije za razvoj omladinskog šaha pri Šahovskom savezu Beograda.

Nevena Janković- I kategorija

 

Rođena je 1989. godine u Beogradu. Osnovnu školu „Despot Stefan Lazarević“ završila je kao nosilac Vukove diplome i najbolji sportista u generaciji. Nakon Šeste beogradske gimnazije završene sa odličnim uspehom, upisala je Biološki fakultet – smer za molekularnu biologiju i fiziologiju, gde je trenutno student završne godine. Govori engleski i španski jezik.

Šah je naučila sa četiri, a počela da trenira sa osam godina. Ostvarila je brojne šahovske uspehe, među kojima se mogu izdvojiti osvojeno prvo mesto na studentskom prvenstvu Srbije, drugo mesto na prvenstvu Beograda i drugo mesto na školskom ekipnom prvenstvu Srbije.

Trenerskim poslom počela je da se bavi 2005. godine. Radi sa decom uzrasta od četiri do osam godina. Trenutno predaje šah u tri osnovne škole. Položila je ispit za klupskog šahovskog sudiju.