O nama

Janko Jankovic MK – majstorki kandidat

 

Rođen je 1988. godine u Beogradu. Osnovnu školu „Despot Stefan Lazarević“ završio je kao najbolji učenik u generaciji i nosilac Vukove diplome. Šestu beogradsku gimnaziju završio je 2007. godine sa odličnim uspehom, a na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 2013. godine.

Govori engleski i nemački jezik.
Naučio je da igra šah sa pet, a počeo da trenira sa devet godina. Među brojnim šahovskim uspesima, mogu se izdvojiti: I mesto na Balkanskom prvenstvu ekonomskih fakulteta, III mesto na ekipnom prvenstvu Beograda, I mesto u Kvalitetnoj ligi Beograda, III mesto na omladinskom prvenstvu Beograda.

Predavačkim radom počeo je da se bavi 2005. godine i radi sa decom svih uzrasta. Trenutno predaje šah u tri osnovne škole, a drži i individualnu šahovsku nastavu. Predsednik je dečjeg šahovskog kluba „Mala rokada“. Položio je ispit za regionalnog šahovskog sudiju. Član je Komisije za razvoj omladinskog šaha pri Šahovskom savezu Beograda.

Nevena Savic- I kategorija

 

Nevena Savic (Beograd 13.09.1989) je apsolvent molekularne biologije i fiziologije i operativni trener saha VIII klase. Aktivan je deciji sahovski trener od 2007. a od 2014 je i sahovski sudija. Nevena je nastupala za klubove: Mirijevo, Romanticari i Delfin. Clan je i trener kluba Mala Rokada i sekretar SK Mirijevo. Ostvarila je nagrade na pojedinacnim i ekipnim takmicenjima u zemlji i inostranstvu. Govori engleski i nemacki jezik.

Nemanja Savic – MK (Majstorski kandidat)

Nemanja Savic (Beograd, 20.06.1991). Programer. Pohadjao je Elektrotehnicku skolu Nikola Tesla, a nakon toga Elektro-tehnicki fakultet u Beogradu. Nemanja je nastupao za SK Mirijevo , SK Borca, SK BSK iz Batajnice ciji je i dalje aktivni igracu u Kvalitetnoj ligi Beograda. Ostvario je mnogobrojne nagrade na pojedinacnim i ekipnim prventstvima od kojih su najznacajnija postignuca osvojeno prvo mesto na Omladinskim nadama Beograda 2008 i 2009 godine.

Srdjan Jankovic – MK (Majstorski kandidat)

Srdjan Jankovic (Beograd 05.12.1959) je gradjevinski inzenjer. Pohadjao je Prvu Beogradsku gimnaziju, a nakon toga Gradjevinski fakultet u Beogradu. Srdjan je nastupao za SK Usce, SK Mirijevo, SK Mala Rokada gde je idalje aktivan igrac i trener. Srdjan je jos u ranoj mladosti razvio ljubav prema sahu. Jedan je od prvih nastavnika saha – Projekta Ministarstva prosvete – Sah u skole. Predavao je sah u OS Starina Novak. Srdjan je takodje i regionalni sahovski sudija sa iskustvom.