Ekipno omladinsko prvenstvo Beograda

Ekipno omladinsko prvenstvo Beograda

 

Šahovski savez Beograda, u sklopu ekipnog omladinskog prvenstva Beograda organizuje kvalifikacioni turnir za popunu Omladinske lige Beograda za 2016. g. Pravo učešća imaju svi klubovi registrovani kod ŠSB, koji nemaju ekipe u Omladinskoj ligi Beograda za 2015 godinu. Za ekipu mogu nastupati omladinci i omladinke rođeni 1995. i mlađi, uz obavezu da su registrovani kod ŠSB za klub koji se takmiči. (omladinci i omladinke koji imaju dvojnu registraciju mogu igrati samo za matični klub).

 

Propozicije:

  • Prvenstvo se igra u dva dela. Prvi deo 26-27. 08. 2015 g, igra se po Švajcarskom sistemu u 7 kola (tri kola prvog dana, a četiri kola drugog dana), a drugi deo po Kup sistemu igra se 28.-29.08.2015. Po četiri najbolje plasirane ekipe iz prvog dela takmičenja (koje imaju pravo da idu u viši rang), plasiraju se za finale i razigravaće po rasporedu: 1.– 4. i 2.– 3. Igra se na 4 table kod omladinaca i na 3 table kod omladinki, (sastav ekipe za svako kolo u prvom delu takmičenju predaje se po kategorijama i titulama.
  • Sve ekipe dužne su da donesu po dve šahovske garniture standardne veličine i dva ispravna šahovska časovnika.
  • U prvom delu takmičenja kada se igra 7 kola, po Švajcarskom sistemu (Komjutersko parovanje) tempo igre je 30 minuta po igraču. Igra se po Pravilima FIDE za ubrzani šah i Pravilniku ŠS Srbije za ekipna takmičenja. Ostali detalji biće regulisani Pravilnikom takmičenja.

U zavisnosti od broja prijavljenih ekipa, organizator zadržava pravo na promenu sistema.