Vesti

Memorijal Branka Paulića 2016

  • Članak iz kategorije Vesti

Minule nedelje, 28. februara, je u Mirijevu održan omladinski šahovski turnir "Memorijal Branka Paulića" u znak sećanja na poznatog mirijevskog šahistu i pedagoga. Turnir je održan u VII beogradskoj gimnaziji, a u njegovoj organizaciji su učestvovale brojne mirijevske institucije i udruženja, pre svih Šahovski klub "Mirijevo" i Dečji šahovski klub "Mala rokada", a potom i "Udruženje građana Mirijevo" i Hram sv. proroka Ilije koji su obezbedili užinu i osveženje za sve prisutne na turniru. Na turniru se, podeljeno u 3 starosne grupe (odvojeno dečaci od devojčica), takmičilo 128 mališana iz svih delova grada. Pobednici po starosnim grupama su redom:

Opširnije...

Lep dan za "Malu rokadu"

  • Članak iz kategorije Vesti

Lep dan za Malu rokadu...Igrač našeg kluba, Luka Veselinović, je danas osvojio prvo mesto na C turniru Gran pri Voždovca u organizaciji ŠK Tadić, koje mu je donelo zlatnu medalju i prvi pehar...Takođe, i naša učenica, Nevena Simić, je na svom prvom šahovskom turniru na kojem je učestvovala, pojedinačnom opštinskom prvenstvu Palilule, osvojila 3. mesto i bronzanu medalju... Čestitamo!

Opširnije...

Pojedinačno opštinsko prvenstvo Zvezdare

  • Članak iz kategorije Vesti

U subotu, 12. decembra, je održano pojedinačno opštinsko prvenstvo u šahu za učenike osnovnih škola na teritoriji Zvezdare. Ukupno se takmičilo 118 učenika, a plasman na gradsko prvenstvo obezbedio je 34 takmičar-ka. Učešće na turniru su uzeli i članovi našeg šahovskog kluba "Mala rokada", a ostvareni su sledeći rezultati...

Opširnije...

Marko prvi na Voždovcu!

  • Članak iz kategorije Vesti

Naš pulen, Marko Nešić, je u jakoj konkurenciji osvojio 1. mesto na Otvorenom prvenstvu Voždovca u grupi dečaka do 8 godina. Marko je zasluženo osvojio zlatnu medalju sa osvojenih 6,5 poena iz 7 partija.

Opširnije...

Prijateljski meč: Mala rokada - Aljehin

  • Članak iz kategorije Vesti

Ponedeljak 16. februar, neradni dan, je iskorišćen na najbolji mogući način - za igranje šaha! U goste nam je došao najbolji dečji šahovski klub u Vojvodini, šahovski klub Aljehin. Ovaj događaj smo iskoristili za druženje, jačanje međusobne saradnje i naravno, igranje šaha.

Opširnije...

Odličan uspeh naših takmičara na prvenstvu Beograda

  • Članak iz kategorije Vesti

Naše takmičarke, Una Nešić i Jana Babić, briljirale su na kadetskom prvenstvu Beograda za 2014. godinu. U konkurenciji devojčica do 10 godina, Una je osvojila 2.mesto i srebrnu medalju sa osvojenih 8 poena iz 9 partija, dok se Jana okitila bronzom za osvojeno 3.mesto sa osvojenih 6,5 poena iz 9 partija.

Opširnije...

Una Nešić treća u Srbiji!

  • Članak iz kategorije Vesti

Na ovogodišnjem kadetskom prvenstvu u redovnom šahu naša učenica Una Nešić je osvojila 3.mesto. Una je do bronzane medalje došla nakon jako uzbudljivog i neizvesnog poslednjeg kola, sa osvojenih 5 i po poena iz 9 partija. Ovim rezultatom Una je postala najuspešnija takmičarka uzrasta do 8 godina, na ovogodišnjem kadetskom festivalu održanom u Vrnjačkoj Banji, jer se jedina vraća kući sa dve osvojene medalje. Svaka čast!

Opširnije...

Jana prvak Srbije u ubrzanom šahu, Una druga

  • Članak iz kategorije Vesti

Na održanom kadetskom prvenstvu Srbije u ubrzanom šahu za 2013-tu godinu, takmičari naše šahovske škole su ostvarili odlične rezultate! Naše dve heroine, Jana Babić i Una Nešić su osvojile prvo i drugo mesto u konkurenciji devojčica do 8 godina.

Opširnije...
Subscribe to this RSS feed

Mala rokada @Twitter

Prijavite se za Newsletter